Türkiye'ye gelen turist sayısı az olsa da fazla olsda turizm sektörünün sancıları hiçbir zaman kesilmiyor. Bu tür haberleri görünce aklımıza hep hiçbir zaman "Kazanıyoruz, Kar ediyoruz. " diyemeyen Türk esnafı geliyor. Satışlar olur, mal varlıkları artar, kapıda çifter çifter arabalar ama kar edilmez satışlardan hep alış fiyatına satış olur. Bunlar kendilerini insanlığa adamış gönül işçileri, ticaret adamları sanki!
Yapılan açıklamalara göre geçen yıla göre çok sayıda turist gelmesinin, gelirleri artırmadığını, turizmci üzerinde değerli TL'nin çok ciddi zararlar oluşturmaya başladığını iddia ediyor. Nedenler ise kısaca çalışan ücretleri, gıda maaliyetleri ve artan doların etkisi. Doların değerlenmesine rağmen oda fiyatlarının dolar bazında aynı fiyat aralığında seyretmesi…
Turizm sektörünün artık kazanmayı öğrenmesi gerekiyor.
Türkiye'de Turizm Sektörü
Turizm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir hızla gelişim gösteren ve buna bağlı olarak diğer sektörleri de etkileyerek gelişmelerinde öncü rol oynayan geniş bir sektör haline gelmiştir. Bu anlamda turizm sektörü, döviz girdilerinin artırılması ve istihdam yaratarak işsizliğin azaltılması gibi pek çok ülke için hayati değer taşıyan konularda önemli bir kaynak haline gelmiştir.
Turizm sezonunun 12 aya yayılması yani turizm hareketlerindeki yoğunluğun yılın diğer aylarına da taşınması, dolayısıyla döviz girdilerinin ya da turizmden elde edilen gelirlerin artırılması, turizm yatırımlarının daha verimli kullanılması ve bunun gibi turizmin birçok olumlu sonuçlarının yansıması, alternatif turizm seçeneklerini gündeme getirmektedir.
Turizm çeşitleri yönünden önemli bir potansiyele sahip olan ülkemiz, iklimi ve coğrafik özellikleri itibarı ile alternatif turizm çeşitlerinden biri olan kış turizmi açısından da elverişli bir bölgedir. Türkiye, kış mevsimi boyunca kar yağışı alan ve 4-6 ay süreyle karlarla kaplı olan elverişli kayak merkezlerine sahiptir.