Sabancı Holding, 5 ana alanda faaliyet gösterme stratejisi çerçevesinde yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandırdı
Sabancı Holding, GıdaSa’nın satılmasının ardından Gıda ve Perakendecilik Grup Başkanlığı’nın adını Perakendecilik Grup Başkanlığı olarak değiştirdi. Kimya ve Dış Ticaret ile Tekstil Grup Başkanlığı kaldırılırken, bu iki gruptaki şirketleri bünyesinde toplamak üzere Ticaret ve Sanayi Şirketleri Grup Başkanlığı oluşturuldu. Başkanlığa Engin Tuncay atandı.
Son dönemde GıdaSa’yı satan, Pilsa’yı da satmak için harekete geçen Sabancı Holding, 5 ana alanda faaliyet gösterme stratejisi çerçevesinde yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandırdı. İMKB’ye gönderilen açıklamaya göre, Sabancı Holding Yönetim Kurulu, Gıda ve Perakendecilik Grup Başkanlığı’nın adını Perakendecilik Grup Başkanlığı olarak değiştirdi. Aynı toplantıda Kimya ve Dış Ticaret Grup Başkanlığı ile Tekstil Grup Başkanlığı’nın kaldırılmasına, bu iki gruptaki şirketleri bünyesinde toplamak üzere Ticaret ve Sanayi Şirketleri Grup Başkanlığı oluşturulması da kararlaştırıldı. Bu grubun Başkanlığı’na Engin Tuncay atandı.
Tuncay 13 yıldır holdingte
1952’de doğan Engin Tuncay, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde eğitim gördü. İş hayatına 1977’de Ziraat Bankası’nda başlayan Engin Tuncay, 1994’te Sabancı Topluluğu’na Dış Ticaret Grup Başkan Yardımcısı ve Universal Trading ile Exsa UK’de Genel Müdür olarak katıldı. 1996’da Dış İlişkiler Grup Başkanlığı’na atandı. Tuncay, 2004’ten bu yana Sabancı Holding’de Kimya ve Dış Ticaret Grubu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Tuncay, geçen yıl Sabancı Holding’in Avrupa’nın polyester lideri olan Hollanda’daki iştirakı Advansa B.V.’nin PET işlerini 320 milyoneuroya satmak üzere İspanyol La Seda de Barcelona (LSB) şirketi ile el sıkıştığı operasyonda faal rol aldı. Geçen yıl Ekim’de tamamlanan anlaşmayla LSB Advansa’nın İngiltere ve Türkiye’deki PET fabrikalarını satın alarak Avrupa’daki en büyük üretici haline geldi.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 5 ana iş grubunda yoluna devam edeceğini açıklamıştı. Sabancı Holding’in portföy dağılımının finans ve finans dışında dengeli olmasını istediklerini dile getiren Sabancı, portföyün şu anda yüzde 60 finans ve finansal hizmetler, yüzde 40 finans dışı şeklinde olduğunu, bunu öncelikle yüzde 50-50 gibi dengeli bir duruma getirmek istediklerini kaydetmişti.
Kaynak: http://www.marketingturkiye.com/Haberler/Detay/?no=9076