Türkiye'de bir yıl önce kurduğu Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi’nden memnun kalan Kanadalı Nortel, bu merkezi büyütme kararı aldı. Nortel Networks Teknoloji ve Mühendislik Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dan Connor, 300 kişinin çalıştığı merkezde 150 yeni istihdam sağlayacaklarını açıkladı.
KANADALI ağ iletişim şirketi Nortel Networks, Türkiye’de 9 milyon dolar yatırımla kurarak, 300 kişiyi istihdam ettiği Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi’ni genişletiyor. Türkiye’de Netaş’la işbirliği yapan şirketin Teknoloji ve Mühendislik Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dan Connor, merkezin Türkiye’deki faaliyetlerinden çok memnun olduklarını belirterek, "Merkezden çok iyi sonuç aldık, verimliliğimizi artırdı. Beklentilerimizi karşıladığı için Teknoloji Operasyon Merkezi’ni büyütmek istiyoruz. 150 yeni istihdam sağlayacağız" dedi.
AR-GE MERKEZİNE DÖNÜŞÜYOR: Türkiye’ye yatırıma devam eden Nortel Networks, Netaş’ın İstanbul Ümraniye’deki binasını, araştırma geliştirme merkezine dönüştürüyor. Connor, merkezde Ar-Ge yaptıklarını ve yeni projeler aldıklarını dile getirerek, hükümetle yaptıkları kontratlar dışında kendi müşterilerine yönelik katmadeğerli hizmetler verdiklerini de kaydetti. Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi’nin Türkiye’deki yatırımlarına güç kattığını vurgulayan Dan Connor, merkezin yeni teknolojileri geliştirmede ve çalışanlarını geliştirmedeki önemine dikkat çekti.
WIMAX’DE FIRSAT VAR: Dan Connor, Türkiye’deki telekom sektörünü de değerlendirerek, "Potansiyel çok büyük. Genişbant hizmetleri çok hızlı artıyor. Wimax’de büyük fırsatlar var. Küresel alanda olduğu gibi Türkiye’de de genişbantta fırsatlar var. Geleneksel gücümüzün olduğu alanlar yanında yeni alanlarda da devam edeceğiz. WiMax’de güçlüyüz. Çok iyi bir olanak, daha önce olmadığından çok daha fazla olanak var" dedi.
AR-GE İHRAÇ EDİLİYOR: Nortel Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay ise, üretimlerinin çoğunun teknoloji üzerine odaklı olduğuna işaret ederek, bunun gelecek için çok önemli bir değişimi gösterdiğine dikkat çekti. Altay, Türkiye’de 900 çalışanları olduğunu ve bunların yarısının Ar-Ge projelerinde çalıştığını hatırlattı. Türk çalışanlar, müşterileri için çözümler üreten yazılım yazıyor, teknoloji kaynakları yaratıyorlar. Altay, geliştirdikleri teknolojiyi ihraç ettiklerini ihracat rakamlarını iki ay içinde finansal sonuçlarını açıklarken bildireceklerini kaydetti.
Ar-Ge yasa tasarısı bizi cesaretlendirdi
TÜRKİYE’de çıkarılma aşamasında olan Ar-Ge Yasası’na da değinen Nortel Networks Teknoloji ve Mühendislik Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dan Connor, Türk hükümetinin her zaman kendilerini desteklediğinin, çıkarılma aşamasında olan yasanın da kendilerini ayrıca cesaretlendirdiğinin altını çizdi. Türkiye’de genişlemeye devam edeceklerini de vurgulayan Connor, şunları söyledi: "Türkiye’de destek verdiğimiz teknoloji türlerini artıracağız. Geçen yıl geleneksel alanımız olan DNS, GSM, VOIP (internet üzerinden ses aktarımı) teknolojilerine odaklandık. Bu yıl girişim alanına odaklanacağız. Mükemmellik merkezimizde daha fazla teknoloji geliştireceğiz. Ar-Ge Yasası, Türkiye’nin yeni teknoloji yatırımı çekmesinde önemli bir adım."
Kaynak: hurriyet