Finans, Muhasebe, Vergi...
Diğer Gündem

WIN’08 Kapılarını Açtı

Türkiye İhracatında önemli payı olan makine, kaynak teknolojileri, yüzey teknolojileri, taşıma ve lojistik gibi 7 ayrı sektörü biraraya getiren WIN'08 kapılarını açtı. Geçen yıl 120 bin ziyaretçi sayısına ulaşan fuarın 2008 hedefi 1400 katılımcı firmayı 130 bin ziyaretçiyle buluşturmak. 

Hannover-Messe Bileşim Fuarcılık AŞ. tarafından makine, kaynak teknolojileri, yüzey teknolojileri, taşıma ve lojistik, endüstriyel otomasyon, enerji ve akışkan gücü teknolojileri gibi Türk sanayisinin önde gelen 7 sektörünü dünya ile buluşturan World of Industry Fuarları (WIN) 2008 ilk fazı dün kapılarını açtı. İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10 Şubat 2008'e kadar ziyaret edilebilecek WIN'08'de MACHINERY'08 (13. Makina İmalatı ve Metal İşleme Teknolojileri Fuarı), WELDING'08 (8. Birleştirme, Kaynak ve Kesme Teknolojileri Fuarı), SURFACE TREATMENT'08 (2. Yüzey İşlem Teknolojileri Fuarı) ve MATERIALS HANDLlNG'08 (7. Taşıma, Depolama, İstifleme ve Lojistik Fuarı) katılımcıları yer alıyor.
Türkiye ve Avrasya Bölgesi imalat endüstrisinin en önemli fuarlarından World of Industry'nin açılışını aralarında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve ASO Başkanı Nurettin Özbir'in de bulunduğu iş ve sanayi dünyasının öne çıkan bir çok ismi katıldı. Açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, WIN Fuarları'nın sanayinin son yıllarda göstermiş olduğu büyük gelişmeyi gözler önüne serdiğini söyledi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise 10 yıl öncesine kadar Türkiye'nin yeni teknolojileri takip edebilmek için yurtdışı fuarlarına akın ettiğini, ancak bugün Türkiye'nin ekonomi başkenti İstanbul'un Avrasya bölgesinin ticaret aktivitelerinin başkenti haline geldiğini söyledi.
 
WIN fuarlarına destek artıyor
Aralarında meslek odaları, sektörel dernekler, çeşitli kentlerin sanayi ve ticaret odalarının yanısıra üniversiteler ve ihracatçı birlikleri tarafından desteklenen WIN Fuarları ayrıca yurt dışından bir çok kurumun desteğini aldı. WİN'08'e Almanya'da Endüstride Çalışan Mühendisler Federasyonu(VDMA), Kore Ticaretini Geliştirme ve Yatırım Ajansı, Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası ve Şam Ticaret Odası da destek verdi. Her geçen yıl katılımcı ağını geliştiren WIN fuarları geçen yıl 1295 doğrudan katılımcıyı ve 122 bin 538 profesyonel ziyaretçiyi ağırlamayı başarmıştı. Bölgenin en büyük ticari platformu halini alan WIN Fuarları, bu yıl gerçekleştirilecek 2 fazda 1400 katılımcı firmayı 130 bin ziyaretçiyle buluşturmayı hedefliyor. 23 ülkeden 200'ü aşkın yabancı katılımcının yer aldığı WIN Fuarları'na 4 bine yakın da yabancı ziyaretçi bekleniyor. Hannover Messe Bileşim Fuarcılık bu yıl katılımcıların yabancı ziyaretçilerle ilişkilerini kolaylaştırmak için yabancı ziyaretçilere ayrı bir kayıt sistemi ve yaka kartı uygulaması getirdi. 
 
İş orataklığı uygulaması başladı   
Geçen yıllarda partner ülke uygulaması yapılan WIN Fuarları'nda bu yıl ilk olarak Avrasya İş Ortaklığı uygulaması başladı. Bu kapsamda, Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti WIN Fuarları'nın 1. Fazının Avrasya İş Ortağı oldu. WIN'08'de ayrıca "1. Mısır İşbirliği Günleri" düzenlenecek. Mısır-Türk İşadamları Derneği'nin ve Kahire Sanayi Odası'nın desteği ile Mısır'dan gelen satınalma heyeti fuar boyunca katılımcı firmalarla eşleştirme toplantıları çerçevesinde biraraya gelecek. WIN Fuarları'nın birinci fazında makine imalatında otomasyon kullanımının ortaya konduğu ve robot uygulamaların sergilendiği "Mekatronik" özel bölümü de yer alıyor.
WIN 2008'e paralel olarak düzenlenen Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi de içerdiği konferanslar, seminerler, forumlar, paneller, yuvarlak masa toplantıları, atölye çalışmaları ve firma sunumları ile bilgi alışverişi için önemli bir platform. Gerçekleştirilen aktiviteler, 1. FAZ içeriğinde; MACHINERY'08, WELDING'08, MATERIALS HANDLING'08, SURFACE TREATMENT'08 olmak üzere, fuara dahil olan birbirine bağlı 4 sektör için uluslararası uzmanları bir araya getiriyor. Aktiviteler, imalat endüstrisinin en önemli oyuncuları ile tanışmanın yanı sıra, her bir sektörle ilgili güncel gelişmeleri ve gelecek beklentileri hakkında daha derin bilgi sahibi olmak isteyenler için uygun bir zemin sunuyor.
 
İmalat sanayini geliştiriyor
WIN ile ilgili açıklama yapan, Hannover-Messe Bileşim Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kazankaya, WIN Fuarları'nın Avrasya bölgesinde sanayi imalatının bulunduğu her yerde kullanılan ürün ve hizmetlerin sergilendiği, bölgenin en büyük ticari platformu olduğunu söyledi. İmalat endüstrisi alanında kullanılan teknolojinin geliştirilmesinde WIN Fuarları'nın ciddi bir manivela işlevi gördüğünü belirten Kazankaya, "Böylelikle ülkemiz içindeki üretimin artırılmasına, teknolojinin yönlenmesine, verimliliğinin yükseltilmesine ve daha etkili sonuçlar elde edilmesine yönelik önemli bir katkı sağlıyor" dedi.
TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ise, kendi organizasyonları dışında yıl içinde 14 fuarla işbirliği yaptıklarını hatırlatarak, mekan ve teknik hizmet sağladıklarını kaydetti. Hannover-Messe Bileşim Fuarcılık AŞ. tarafından organize edilen World of Industry (WIN) fuarlarının sektörünün en büyük organizasyonları arasında yer aldığına işaret eden Ünal, "WIN Fuarları gerek ihracat gerekse ülke içi dönüşüm açısından oldukça önemli potansiyele sahip makine endüstri veya otomasyon gibi sektörleri biraraya getiren uluslararası niteliklere sahip bir organizasyon" dedi.
 
Meslek odalarından tam not 
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bu yıl da WIN Fuarları'nı destekleyen kurumlar arasında. Yaklaşık 318 bin üyesi bulunan TMMOB'a bağlı Çevre Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Elektirik Mühendisleri Odası'nın da aralarında bulunduğu otuzun üzerinde sivil toplum kuruluşunun desteklediği WİN'08 boyunca alanlarında yetkin mühendisler tarafından 20'ye yakın seminer verilecek. Elektirk Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Erol Celebsoy, fuarlara 8'inci kez katılacaklarını belirtti. Celebsoy, oda olarak bu yıl elektrikte değişen oranların tüketicilere yansılamaları ile ilgili "Kompazasyon" başlıklı semineri gerçekleştireceklerini aktardı. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Müdürü Faruk Sevim ise, WIN Fuarları'nın makine mühendislerinin faaliyet alanını kapsayan sektörleri bir araya getirmesi nedeniyle organizasyona katkı sunduklarını kaydetti. Fuarda stant açacaklarını belirten Sevim, "İki ayrı konuda seminer vereceğiz. Seminerlerden ilki güneş enerjisi sistemleriyle ilgili. Diğeri ise yine enerji kullanımında kaynakların ideal kullanımına katkı sağlayacak tesisat sistemleriyle ilgili" dedi.
 
UND Makine İdari İşler ve Satış Sorumlusu Neşe Akkaya: İş hacmimizin yarısı 
Çok büyük firmalarla çalışan makine imalatçısıyız. WIN Fuarı'na 2. katılışımız. Geçen sene 16 m2 'lik küçük bi standla fuara katılmıştık. Bu sene 98 m2 ile katılıyoruz. Fuarın çok faydasını gördük. Geçen sene yaklaşık 6 ay fuardan kalan işleri yapmak zorunda kaldık. Biz fuarların dönüşünü çok iyi alıyoruz. Bu fuarda şimdiden anlaşma yapacağımız 6 tane firma var.
 
THK Türkiye Şube Müdürü Taner Bolcan: Prestijli bir fuar
Almanya faaliyet gösteren ve Japon girişimcilere ait THK lineer sistemlerin dünyadaki en büyük firması. WIN fuarlarına 3. kez katılıyoruz. Dünyada tanınmış bir firma olsak da Türkiye'de böyle bir teşkilatımızın olduğunun haberini fuarlar sayesinde duyuruyoruz. Türkiye'de sadece 2 fuara katılımaktayız. Biri de WIN ve Türkiye'de en çok dikkat çeken pristijli fuarlardan biri.
 
Dede Kimya AŞ. Kurucu Ortağı Kamil Fazıl Dede: Firmayla birebir temas
Şirketimiz yüzey işlem kimyasalları ithalatı yapıyor. Metal kaplama hizmeti veriyoruz. WIN'e 4. katılışımız. Sektörle ilgili fuarlara katılmaya çalışıyoruz. WIN fuarları ulaşamadığımız müşterilerimizle, bizi tanımayan bazı firmalarla birebir temas kurmamızı sağlıyor. Türkiye'de sanayi gelişiyor. Üretim yapan firmalar yalnızca yurt içini değil ihracat yapmayı da düşünüyor ve WIN'in önemi büyük.
 
Uzay Makina Pazarlama Müdürü Ergun Karakuş: Katılım çok fazla
Yaklaşık 32 senedir bu sektörde testere imalatı konusunda lideriz. Fuarın ilk gününe bakınca geçen seneye kıyasla daha hareketli geçecek gibi görünüyor. Yurt dışından da gruplar gelecek. Daha önce sektörle ilgili her fuara katılıyorduk ama bu sene sadece büyük fuarlara katılma kararı aldık. WIN fuarı da diğer fuarlardan hem katılımcı hem de ziyaretçi açısından çok önde. 
 
WİN'08 Fuarları Endüstiriyel Etkinlikleri
 
Paneller
Tarih: 8 Şubat Cuma
Saat: 14:00-15.00
Yer: Marmara Salonu
Konu: Yeni Nesil Aşınma Direnci Yüksek Molibden Nitrür Kaplamalar
Katılımcılar: Prof. Dr. Ali Fuat Çakır (İTÜ), Prof. Dr. Mustafa Ürgen (İTÜ), Dr. Ali Sponsor: Erdemir/Argonne National Laboratory Yüzey Teknolojileri Dergisi
 
Tarih: 9 Şubat Cumartesi
Saat: 14:00-17:00
Yer: Interexpo Salonu
Konu: Türkiye'de Her Yönüyle Ar-Ge ve ÜR-GE
Katılımcılar: KOSGEB İkitelli İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü Mustafa Kaplan, Destek Patent Genel Müdür Yardımcısı M. Orhan Eriman, Ermaksan A.Ş. Bursa Ar-Ge Müdürü Mustafa Işık, Element Eğitim Teknolojileri AŞ. Tansel Özkuşaksız, P.T.O. Tomay Makina San. ve Tic AŞ. İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Tomay. Paneli Prof. Dr. Bülent Eker yönetecek.
 
Saat: 14:00-16:00
Yer: Marmara Salonu
Konu: Finansal Kiralamada KDV Artışının Makina Sektörüne Etkileri
Katılımcılar: Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanı Mustafa Erdin, İNTES (Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası), TEMSAD Başkanı Adil Nalbant, MİB, TİAD Başkanı Hayrettin Kağnıcı, FİDER, MMO.
 
Konferanslar
Tarih: 9 Şubat Cumartesi
Saat: 11:00-12:00
Yer: Büyükada Salonu
Konu: Hızlı Prototip Teknolojileri
Katılımcı: Prof. Dr. Bülent Eker
 
Saat: 13:00-14:00
Yer: Interexpo Salonu
Konu: Alümina Zırh ve GEleceği
Katılımcı: Prof. Dr. Ahmet Ekerim
 
Saat: 13:00-14:00
Yer: Büyükada Salonu
Konu: Lazer Teknolojilerinin Sanayideki Uygulamaları
Katılımcı: Prof. Dr. Arif Demir
 
10 Şubat Pazar
Saat:11:00-12.00
Yer: Büyükada Salonu
Konu: Sualtı Kaynağı ve Uygulamaları
Katılımcı: Prof. Dr. Adnan Dikicioğlu
 
Saat: 12:00-13:00
Yer: Kınalı Salonu
Konu: Mühendislik Uygulamalarında KUllanılan Akıllı Malzemeler
Katılımcı: Prof. Dr. Ayşegül Akdoğan
 
Kurumsal Etkinlikler
 
Tarih: 9 Şubat Cumartesi
Saat: 12:00-14:00
Yer: Marmara Salonu
Konu: Metroloji ve Ölçme Sistemleri
Katılımcı: H. Yücel Dağada (MMO)
 
WİN'08 fuarlarına Ulaşım
Ücretsiz Otobüs Servisi Tarifesi Fuar tarihlerinde her gün         
Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünden        
Gidiş 09:00-16:00 arası her saat başı.
Dönüş 14:00-19:00 arası her saat başı.  
 
Bakırköy Deniz Otobüsü İskelesi önünden         
Gidiş 11:00-16:00 arası her saat başı.  
Dönüş 14:00-19:00 arası (18:00 hariç) saat başı.   
 
Kadıköy Hasanpaşa Evlendirme Dairesi önünden         
Gidiş 09.00 10.00 12.00 14.00    
Dönüş 13.00 15.00 19.00
 
TEM otoyolundan Büyükçekmece-Hadımköy çıkışı ya da E-5 otoyolundan Beylikdüzü-Gürpınar kavşağı kullanılarak TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne ulaşılabilir.
 
Kaynak: Referans 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir