Finans, Muhasebe, Vergi...
Yönetim ve Organizasyon

Başarılı İşler İçin Beyin Fırtınası

Ne zaman aklımıza taze bir fikir geliverse, yaratıcı yönümüz ortaya çıkar. Pastel boyayla yapılmış bir tablodan bir iş planına kadar her şeyde, yaratıcı hayal gücünü fark ederiz. Aşağıdaki 10 ipucunu uygularsanız, sizi şaşırtabilecek derecede güçlü yaratıcı yetenekleriniz olduğunu keşfedeceksiniz.

Bir Başkasının Bakış Açısını Kendinizinkinin Yerine Koyun: Bir öğretmen, avukat, oyuncu, sanatçı, kaşif, gazeteci, psikolog, mühendis, ev kadını, çocuk ya da muhasebeci, fikrinize ya da konunuza nasıl yaklaşırdı? Bilmiyor musunuz? Onlara sorun!

Fikrinizi Bir Eleştirmen Gözüyle Değerlendirin: Her fikir için, gelebilecek eleştirilerin bir listesini oluşturun. Engelleri aşmak ya da fikrinizin zayıf yanlarını güçlendirmek için, mümkün olduğunca çok çözüm geliştirmeye çalışın.

Fikrinizi Başka Dünyalara ya da Alanlara Bağlayın: Politika, sanat, bilim ve tıp, Hollywood, Buzul Çağı, astronomi, astroloji, bale, animasyon, ordu, Asya, öğretim, müzik, Avrupa ve benzeri dünyalara bakın. Bir kıyaslama yapabiliyor musunuz? Bu alan ve dünyalardan hangi fikirleri kullanabiliyorsunuz?

Fikrinizi Büyütün: Fikrinizi büyütmek, hızlandırmak, genişletmek, güçlendirmek, abartmak, ayrıntılandırmak ya da iyileştirmek için ne yapabilirsiniz?

Fikrinizi Basitleştirin: Fikrinizi kısaltabilir, kırpabilir, küçültebilir, en alt seviyeye çekebilir ya da daraltabilir misiniz?

Fikrinizi Değiştirin: Fikrinizin adını, rengini, sesini, şeklini, biçimini, işlevini, kokusunu, tadını ve özelliklerini değiştirin.

Fikrinizin, Kitlelerin İhtiyaç ve İsteklerini Karşılamasını Sağlayın: Fikriniz, daha fazla konfor, para, gıda, barınak, zaman, alan, uygunluk, çekicilik, sağlık ve güzellik gibi temel ihtiyaç ve isteklere yanıt veriyor mu? Vermiyorsa, bu ihtiyaç ve isteklerin, hepsi olmasa da birini karşılayacak biçimde fikrinizi değiştirin.

Daha Fazla Değer Katın: Ne daha fazla değer sağlayacaktır? Fazladan özellikler, dayanıklılık, güvenlik, kalınlık, doğruluk, garantiler, kullanım alanları ve ücretsiz artı değerler ekleyin.
 

Başkalarının Neler Yaptıklarını İnceleyin: Benzeri bir fikir ya da ürün ile önemli başarılara imza atan profesyonel ve uzmanlara benzemeye çalışın. Daha önce çözülmüş bir sorunla mı karşı karşıyasınız? Geçmişi, bir deneme ve öğrenme aracı olarak kullanın.

Yazı Tura Atın: Karar veremediğinizde, yazı tura atın. Madeni para yere düşer düşmez, karar vermek için sezgilerinizi kullanın. Sonuçtan memnunsanız, devam edin. Yazı turanın sonucundan memnun kalmadıysanız, tam tersi yönde karar alın.

Kaynak: www.localveri.com.tr
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir