Finans, Muhasebe, Vergi...
Şirket Haberleri

1200 Yeni Yönetici

Tesco Kipa, 2004’ten bu yana yürüttüğü Opsiyonlu Eğitim Programı ile 1200 yönetici yetiştirdi. Programa kabul edilen çalışanlar, Kipa bünyesinde ihtiyaç duyulan noktalara yönetici olarak yetiştiriliyor.

İngiltere’deki temel uygulamanın Türkiye’ye adapte edilmesiyle hayata geçirilen program, sürekli yenilenerek geliştiriliyor. Program kapsamında, Bölge Direktörü, Mağaza Müdürü, Bölge İnsan Kaynakları Müdürü, Grup Müdürü, İnsan Kaynakları Müdürü, Çıkış Hizmetleri Şefi, İdari Şef, Ticari Departman Şefi, Genel Merkez tüm pozisyonlar, Ekspres Mağaza Bölge Müdürü, Mağaza Yöneticisi gibi yöneticilik pozisyonlarına yönelik eğitimler veriliyor.

Eğitim programına katılacak çalışanlar, oluşturulan seçme merkezlerinde yapılan aday görüşmeleri değerlendirmeleriyle belirleniyor. Opsiyonlu Yönetici Eğitim Programı, Tesco Kipa’da işe başlamış istekli, gelişime açık çalışanlara Mağaza Müdürlüğüne gidebilen bir yol açıyor.

Program, "Hızlandırılmış Eğitim" ve "Uzun Dönem Eğitim" olmak üzere iki kategoriden oluşuyor. Hızlandırılmış Eğitim 10 hafta, Uzun Dönem Eğitim ise 26 hafta ve 39 haftalık iki farklı programdan oluşuyor. Her iki kategoride de, temel eğitim, uzmanlık eğitimi ve işbaşı eğitimi süreçleri yer alıyor. Yönetici adayları, belirlenen mağazalarda, eğitimciler koçluğunda eğitimlerini tamamlıyorlar.

Eğitime katılan çalışanlar, kapasitelerini arttıracak gelişimi sağlayarak, bir sonraki görevlerine hazırlanıyorlar. Ayrıca perakende operasyonel becerilerine, özgüvene, liderlik becerilerine, geniş bir bakış açısı ve deneyime de sahip oluyorlar.
Tesco Kipa İnsan Kaynakları Direktörü Remzi Kıraç, programın başarıyla yürüdüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Bugün 46 büyük formatlı mağazamızdaki yöneticilerimizin büyük çoğunluğu bu programı başarıyla tamamlayan isimlerden oluşuyor. Hızlı büyümenin yarattığı ihtiyacı karşılayabilmek için sektör deneyimi olan yöneticileri de bünyemize dahil etmekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir